Op macroniveau is thuiswerken zonder meer gunstig: files verminderen drastisch, mensen kunnen meer presteren en de economie gaat erop vooruit. Daarnaast zijn veel medewerkers enthousiast over Het Nieuwe Werken. Wat meer vrijheid en een grotere verantwoordelijkheid: daar zeggen ze graag “ja” tegen. Maar managers zijn nog niet massaal overtuigd van deze moderne invulling van arbeidsuren. Want hoe behoud je de controle op een medewerker die thuis aan het werk is?

De voordelen van thuiswerken

‘Efficiëntie’ is het sleutelwoord wanneer het om thuiswerken gaat. De meeste mensen krijgen thuis meer gedaan dan op kantoor, omdat ze minder worden gestoord. Thuis kunnen zij zich geheel afsluiten, waardoor hun concentratie meestal stukken beter is.

Bezwaren vanuit HR

Veel managers hebben moeite met het loslaten van een stukje controle. Wat zijn medewerkers thuis aan het doen? Zijn ze wel bezig met hun werk? Of doen ze hun achterstallige boodschappen onder werktijd? Het gebrek aan controle bij thuiswerken is een probleem op menig werkvloer. Toch gaan HR-managers zich in toenemende mate realiseren dat het idee van fysieke aanwezigheid niet meer past binnen de geest van Het Nieuwe Werken. En stiekem willen ze best graag profiteren van een verhoogde efficiëntie en meer verantwoordelijke medewerkers. Maar dan moet er eerst een antwoord worden gevonden op praktische thuiswerkvragen, zoals:

  • Hoe laat is een medewerker precies begonnen?
  • Hoe worden projecturen geregistreerd?
  • Hoe kan een medewerker reistijd en pauzes registeren?

De oplossing: een registratie-app

Inklokken op een app die automatisch je locatie leest: dat is een ideale oplossing voor het controleprobleem waarmee veel managers kampen. Middels een registratie-app zien ze in één klap waar een medewerker zich bevindt en hoe laat deze precies begint met werken. De medewerker kan uitklokken wanneer hij of zij wil. Daarnaast kunnen afspraken bij klanten nauwkeurig worden geregistreerd, zodat eventuele discussies omtrent de tijd worden vermeden.

Kortgezegd: één gebruiksvriendelijke app, veel blije thuismedewerkers en minstens evenveel tevreden HR-managers. Een ideale oplossing waarmee je thuiswerken in de praktijk kunt brengen!

Wil jij thuiswerken vergemakkelijken middels de verlofregistratie-app van Vrijedagen.nl? Neem gerust eens contact met ons op!

Inschrijving updates Contactaanvraag