Niet meer klokken, wél meten: hoe registreer je productiviteit?

Output-driven werken: dat is de trend in de markt. Medewerkers worden in toenemende mate gecontroleerd op basis van hun productie. Maar als ze zelf hun tijd mogen indelen en hun eigen werkplek kunnen bepalen, hoe meet je dan zaken als effectiviteit en productiviteit?

HR-managers willen hun medewerkers graag meer vrijheid geven, maar zoeken naar een manier om erachter te komen hoeveel uren er zijn ingezet om de geproduceerde output te bereiken. Want hoe kom je daar nu precies achter?

Klokken is uit de tijd

Tegenwoordig hebben veel bedrijven een aversie tegen het klokken van werktijden. Toch willen HR-managers graag weten wanneer medewerkers aan het werk zijn en wat zij presteren binnen die tijd. De ene persoon doet immers 10 uur over een taak waarmee zijn collega misschien slechts 2 uur bezig is. En soms produceert een medewerker zijn output niet op tijd, maar geeft hij aan wél ontzettend zijn best te hebben gedaan om de deadline te halen. In dergelijke gevallen is het belangrijk om inzicht te hebben in de werktijden van deze medewerker.

Voor HR-managers zijn dit soort zaken zeer moeilijk in te schatten. En daarom is een bepaalde vorm van registratie onontbeerlijk.

Controle? Ja, maar niet inboeten aan flexibiliteit

Terwijl er aan de kant van de HR-manager soms een angst voor misbruik leeft, vindt de medewerker controle niet prettig. Het is essentieel om te zoeken naar een oplossing die beide partijen tevredenstelt. En gelukkig bestaat deze – namelijk, in de vorm van een app.

Of medewerkers nu thuis, onderweg of achter hun bureau werken, ze kunnen eenvoudig inklokken op de app vanaf hun mobiele telefoon. Daarmee behouden ze hun flexibiliteit en bewegingsvrijheid, terwijl het voor de werkgever transparant wordt welke input ze leveren om de gewenste output te verkrijgen. Zo wordt het bijvoorbeeld snel duidelijk of iemand met een 40-uurcontract daadwerkelijk 40 uur per week werkt!

Wil je productiviteit, efficiëntie en effectiviteit meten met de handige app van Vrijedagen.nl? Neem gerust eens contact met ons op.

Inschrijving updates Contactaanvraag