Soms zijn trends méér dan hypes die na verloop van tijd als sneeuw voor de zon verdwijnen. Momenteel zijn er enkele HR-trends die de toon lijken te zetten voor een frisse, aangepaste aanpak. Wat houden deze precies in en hoe ga je hier als HR-manager mee om?

1. Meer maatwerk, meer persoonlijk contact

Anno 2017 is ‘gepersonaliseerd’ het sleutelwoord. Wie het hart van de gemiddelde consument wil veroveren, biedt de mogelijkheid om producten of diensten af te stemmen op een profiel dat gebaseerd is op ingevulde voorkeuren of eerder koopgedrag. Netflix, apps en online kledingwinkels draaien volledig op deze persoonlijke aanpak. En het werkt. Mensen vinden het zeer prettig om als individu te worden benaderd en verwachten dat dit wordt doorgetrokken naar de werkvloer.

Wat dit voor de HR-manager betekent? ‘Hapklare’ generieke oplossingen behoren tot het verleden. Benader medewerkers persoonlijk en maak het contact specifiek. Maatwerk: dat is wat ze van je verlangen.

2. Een-op-een en positief

Vergeet de ‘ouderwetse’ hiërarchische standaardevaluatie die weinig ruimte openlaat voor een dialoog of personalisatie. Tegenwoordig ligt de focus meer op positief aansturen dan op beoordelen. Als je medewerkers coacht op het beter benutten van hun potentieel, zullen hun motivatie en prestaties erop vooruitgaan. Kijk dus naar geschikte opleidingstrajecten en geef werknemers inspraak én inzicht in hun verlofdagen en – indien de aard van hun werk dit toelaat – werktijden.

3. Omarm digitalisering

Dat Kunstmatige Intelligentie zich steeds meer gaat nestelen in de maatschappij is ook in het HR-veld merkbaar – niet in het minst omdat HR als geen ander met data te maken heeft. Door slimme technieken in te zetten bespaar je veel tijd en geld. Wanneer het op cv-analyse en verlofregistratie aankomt, is het bijvoorbeeld erg handig en verstandig om je te laten helpen door intelligente systemen!

Een vliegende start met tijdregistratie

Maatwerk, personalisatie, positiviteit en digitalisering: hoe combineer je al deze populaire concepten in één oplossing? Start met een goed registratiesysteem voor werkuren en verlof. Zo kunnen je werknemers flexibel omgaan met tijden en tóch hun uren maken, die volledig inzichtelijk zijn middels het systeem!

Wil je meer weten over het cloud-based verlofregistratiesysteem van Vrijedagen.nl? Neem gerust eens contact info@vrijedagen.nl met ons op.