Rijen met stilstaande auto’s, veel getoeter en te laat komen op kantoor: wie ergert zich niet aan files? Het nieuwe initiatief ‘Uit de file en aan het werk’ wijst mensen erop dat ze niet zomaar de weg op hoeven te gaan. Als we één dag per week de auto laten staan, lost het probleem zichzelf vrijwel vanzelf op. We besparen tijd, brandstof en geld. Daarnaast zijn we milieuvriendelijker en wordt het verkeer veiliger. Het Nieuwe Werken komt in dit geval dus uitstekend van pas.

Het Nieuwe Werken: cultuuromslag vereist

Het initiatief ‘Uit de file en aan het werk’ is ontstaan in de ICT-sector, maar inmiddels wordt het binnen meerdere sectoren toegejuicht. Het voornaamste doel is dat mensen vaker digitale oplossingen gaan zoeken voor fysieke afspraken of aanwezigheid. Hiervoor is een cultuuromslag nodig. Het Nieuwe Werken is namelijk nog lang niet overal omarmd. Veel managers en directeuren hebben er bezwaar tegen, maar ook werknemers voelen zich soms veiliger wanneer ze op kantoor werken.
In het kader van dit initiatief is het belangrijk dat organisaties een modus vinden om medewerkers te laten thuis- of flexwerken. Het Nieuwe Werken is hierbij niet het doel, maar het middel: door één dag per week níet in de auto te stappen gaan we bewuster om met reistijden en -frequentie, wat de nodige voordelen oplevert.

Tuiswerken mét behoud van overzicht

Vind jij het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het verminderen van de ellenlange files, die een efficiëntieverlagend en stressverhogend effect hebben? Overweeg dan om je medewerkers één dag per week te laten thuiswerken. Een goede coördinatie is hiervoor cruciaal: je moet de thuiswerkdagen van de verschillende medewerkers gemakkelijk kunnen registreren en inzien. Gebruik dus een gebruiksvriendelijk cloud-based verlofregistratiesysteem. Hiermee behoud je het overzicht en zie je met één klik op de knop waar alle medewerkers (al dan niet) aan het werk zijn!
Meer weten over Vrijedagen.nl? Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.