Jaarverwerking? Torenhoge werkdruk!

De laatste maand van het oude jaar en de eerste maand van het nieuwe jaar zijn geen favoriet onder HR-managers. De jaarafsluiting is heel belangrijk, maar neemt meestal veel tijd in beslag – en daarom ziet menig HR-manager er tegenop. Hoe kun je de werkdruk voor jezelf verlichten?

Verlof verwerken

Een essentieel onderdeel van de jaarafsluiting is het verwerken van vrije dagen. Werk je nog met Excel, dan is het vaak lastig om dit accuraat en efficiënt te doen. De verwerking van verlof blijkt in dat geval veel tijd te vergen. En dat terwijl je juist sneller wilt werken!

Bovendien ben je druk met veel andere taken. Verlof is in feite slechts een klein onderdeel van je takenpakket. Hoewel het – voor jou, voor medewerkers én voor de financiële administratie – cruciaal is om verlof goed te registreren, schuiven veel HR-managers het in de praktijk op de lange baan vanwege andere prioriteiten. Wanneer het dan tijd is om de jaarafsluiting te regelen, heb je de zaken niet op orde. En dat zorgt voor stress, overuren en een torenhoge werkdruk.

Wat kun je doen?

Kamp je momenteel met de problematiek en hectiek rondom de jaarafsluiting? Dan is het slim om dit anders te gaan aanpakken. Het paard achter de wagen spannen kan helaas niet. Voorzorgsmaatregelen voor volgend jaar treffen wél – het liefst per 1 januari. Verlicht een gedeelte van de werkdruk rondom de jaarverwerking door verlofaanvragen en -opname goed te registreren. Normaliter kost dit onderdeel je aan het eind van het jaar circa een half uur per medewerker. Werk je met een verlofregistratiesysteem, dan is het drie minuten werk.

Conclusie: doe je het in een keer goed, dan weet je dat je over grofweg twaalf maanden ontlast zult zijn!

Wil je meer weten over het cloud-based verlofregistratiesysteem van Vrijedagen.nl? Neem gerust eens contact met ons op!

Inschrijving updates Contactaanvraag