Steeds meer bedrijven digitaliseren op HR-gebied. Dit betekent dat vrijwel iedere organisatie tegenwoordig over digitale tools beschikt die zorgen voor meer efficiëntie in HR-processen. Handmatige taken en Excel-documenten zijn daarom steeds vaker een bron van ergernis. Automatisering en gebruiksgemak: dát zijn de sleutelwoorden. Maar hoe creëer je zulke zaken?

Digitale HR-tools: Nederland als meest vruchtvolle bodem

Vrijedagen.nl maakt het leven van de HR-medewerker een stuk gemakkelijker – onder meer door de optie van tijdsregistratie te bieden. Daarmee sluit de app aan op een wetenschappelijk onderbouwde digitale ontwikkeling waarin Nederland koploper blijkt te zijn. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat werknemers in Nederland veel vaker toegang hebben tot HR-tools dan in andere Europese landen. Maar hoewel veel Nederlandse bedrijven de gewenste digitale HR-tools in huis hebben, schieten ze tegelijkertijd tekort. Er is namelijk méér nodig om er een succes van te maken: de tools moeten de behoeften van de HR-medewerker ook daadwerkelijk vervullen. En dat is helaas lang niet altijd het geval.

Hoe selecteer je de juiste HR-tools? Twee tips!

Wil je digitale tools gebruiken die het leven op de HR-afdeling écht vergemakkelijken? Volg de onderstaande tips dan op.

1. Ga slim om met mobiel

Het Nieuwe Werken vindt overal doorgang. Dat is te merken aan het feit dat werknemers in toenemende mate werken vanuit de trein, op locatie of vanaf hun eigen bank. Heeft jouw organisatie het mobiele werken omarmd? Gebruik dan een goede tijdsregistratie-app waarmee werknemers hun uren eenvoudig kunnen bijhouden. Binnen Vrijedagen.nl kunnen ze bijvoorbeeld in- en uitklokken vanaf iedere locatie, zodat de HR-afdeling alle gewerkte uren moeiteloos kan bijhouden.

2. Geef medewerkers een stem

Als je personeelsleden betrekt bij het registratieproces, voorkom je veel problemen. Gebruik dus een overzichtelijk verlofregistratiesysteem waar zij zelf bij kunnen. Door de verantwoordelijkheid in hun handen te leggen én inzicht te geven in het (on)gebruikte verlof vermijd je onduidelijkheden en discussies. Ook kun je medewerkers op deze manier helpen bij langetermijnwensen, zoals een sabbatical leave.

Meer weten over ons gebruiksvriendelijke cloud-based verlofregistratiesysteem? Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.