Even een rookpauze inlassen onder werktijd: rokers doen het met grote regelmaat. Wat voor effect heeft dit nu eigenlijk op het reilen en zeilen binnen een bedrijf?

Onderzoek heeft uitgewezen dat een rokende werknemer zijn werkgever jaarlijks duizenden euro’s kost. Zijn er meerdere rokers onder het personeel, dan kan dit bedrag gauw oplopen. Hoog tijd om je even in het euvel te verdiepen!

Niet-roken vertalen naar verlof: een case uit Japan

In september besloot een Japans bedrijf om niet-rokers te gaan compenseren voor de vele rookpauzes van hun minder gezond levende collega’s – en wel in de vorm van extra vrije dagen. Veel niet-rokende medewerkers maakten hier dankbaar gebruik van, omdat zij het niet eerlijk vonden dat rookpauzes problemen op de werkvloer veroorzaakten. Sommige rokers zagen ook brood in de nieuwe regeling: zij stopten met roken om meer verlof te kunnen opnemen.

‘Korte’ pauzes: besteed er aandacht aan!

De creatieve oplossing van het Japanse bedrijf toont aan dat je korte rookpauzes eigenlijk niet links kunt laten liggen, omdat ze bij elkaar opgeteld voor meerdere verlofdagen per medewerker kunnen staan. Doe je er niets mee, dan gaan er vele kostbare uren verloren. De vraag is: hoe ga je ermee om? Een beloningssysteem kan in dit geval erg goed werken. Zoals de case uit Japan laat zien, is het mogelijk om niet-rokers te belonen in de vorm van extra verlof, waarmee je rokers motiveert om te stoppen. Zo zorg je ervoor dat medewerkers hun tijd efficiënter gaan benutten. Dat komt het individu én de organisatie als geheel ten goede.

Extra verlof: een ‘do’ of een ‘don’t’?

Of je een gezonde leefstijl – en daarmee een efficiëntere werkstijl – wilt belonen met extra verlof, is uiteraard een keuze die bij je bedrijf moet passen. Maar mocht je voor een dergelijke regeling kiezen, dan is het natuurlijk belangrijk om verlofopname goed bij te houden in een verlofregistratiesysteem. Alleen zó behoudt iedereen binnen het bedrijf het overzicht!

Meer weten over ons gebruiksvriendelijke cloud-based verlofregistratiesysteem? Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.